Målsägandebiträde

Målsägandebiträde
Många gånger har du som utsatts för brott rätt till ett målsägandebiträde. Det är en advokat som tillvaratar dina intressen under förundersökningen och vid en eventuell huvudförhandling, som står vid din sida och utgör ett stöd för dig men även hjälper dig med bevisning, rättsliga överväganden och att begära skadestånd. Ett målsägandebiträde innebär inte någon kostnad för målsäganden.

Förordnandet som målsägandebiträde upphör numera när tiden för att överklaga tingsrättens dom löpt ut. I vissa fall kan målsägandebiträde förordnas på nytt i hovrätten och i annat fall för åklagaren målsägandens talan i hovrätten.

Advokat Ann Bergström har allt sedan hon började arbeta på advokatbyrå år 2005 företrätt brottsoffer, främst kvinnor och barn som utsatts för våld i hemmet eller sexualbrott. Erfarenhetsmässigt är det bra att få ett målsägandebiträde så snart som möjligt som kan vara med som stöd i samband med förhör. Begäran om målsägandebiträde lämnas till polisen som vidarebefordrar begäran till tingsrätten. Begär att få ett målsägandebiträde redan vid en inledande kontakt med polisen. Du kan alltid begära att få advokat Ann Bergström förordnad som ditt målsägandebiträde.

Kontaktformulär

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Vill du bli uppringd?